Ouder-Kind Coach

Een coach voor jou en je kind

Heb je ondersteuning nodig bij het opvoeden van je kind? Verlang je naar meer verbinding met jezelf en je gezin? Weet je even niet meer hoe je de zaken op orde kan krijgen? Ben je op zoek naar iemand die samen met jou de situatie gaat analyseren? Wil je de oorzaak van het gedrag van je kind begrijpen, om je kind beter te ondersteunen?

Dan ben je hier aan het goede adres. Tijdens het opvoeden van je kind, komen er soms vragen waar we zelf geen antwoord op weten. Iedere leeftijdsgroep vraagt een andere aanpak en wat voor het ene kind werkt, werkt misschien niet voor het andere kind. Tijdens een consultatie ouder-kind gaan we samen aan de slag om jouw opvoedingsvraag te onderzoeken/exploreren, zodat we samen tot inzichten komen en we jouw opvoedingsvraag kunnen aanpakken.

Voor wie?

Je kan bij mij terecht voor allerlei vragen over jouw opgroeiend kind. Dit betekent dat je ook al bij mij terecht kunt als je een kinderwens hebt en je zwangerschap en de opvoeding bewuster wilt aangaan. 

 • Ouders met opvoedingsvragen: woedeaanvallen, enorm huilen, angsten, moeite met afscheid, opvoeden zonder straffen en belonen (liefdevolle grenzen stellen), driftbuien, slagen, sterke emoties, gedrag dat je niet verwacht bij de betreffende leeftijd, gedragsfases die niet overgaan, …
 • Ouders die de oorzaak van het gedrag willen analyseren
 • Ouders die meer verbinding met zichzelf en hun gezin willen
 • Ouders die willen afstemmen op de noden en behoeften van hun kind
 • Ouders die meer inzichten willen krijgen in de pre- en perinatale periode van zichzelf of die van je kind
 • Ouders met vragen over hoogsensitiviteit: ontprikkeling, overprikkeling voorkomen, …

 

Indien je twijfelt of ik jou kan verder helpen, kan je me steeds op voorhand telefonisch contacteren.

Hoe ik te werk ga

Ik coach op basis van de principes van afgestemd opvoeden, aware parenting en inzichten uit de pre- en perinatale psychologie. Ouderschap begint vanaf de zwangerschap, want jouw groeiend kindje in de buik is zich al bewust van zichzelf en zijn/haar omgeving. De eerste 1000 dagen van ieder mens zijn enorm belangrijk. Die eerste 1000 dagen leggen de basis van ons stresssysteem en de imprints waarmee we verder leven in ons bestaan.

Bij de opleiding van afgestemd opvoeden en aware parenthing leerden we tips en trics om kinderen te helpen spanningen te ontladen, liefdevol grenzen te stellen, luisteren naar en het herkennen van de noden en behoeften van je kind, je kind vertrouwen geven, verbinding met jezelf en met je gezin te versterken, etc.

Tijdens een ouder-kind consult komen we meer in verbinding met onszelf. Doordat we meer verbinding krijgen met onszelf maken we ook meer verbinding met ons gezin. Hierdoor ontstaat er terug een ontspannende sfeer in huis.

Verloop van een consult

 1. Afspraak maken
 2. Je kan een afspraak telefonisch of via het online boekingssysteem maken.
 3. Eerste consult
 4. Bij het eerste consult maken we kennis met elkaar en gaan we de opvoedingsvraag of pedagogische vraag duidelijk formuleren. Als de vraag duidelijk geformuleerd is, gaan we deze verder onderzoeken/exploreren zodat we samen inzichten krijgen om hiermee aan de slag te gaan. Je kind hoeft niet bij het eerste consult aanwezig te zijn. Als het nodig is om hem/haar mee te nemen bespreken we dit tijdens het consult.
 5. Vervolg consult
 6. Daarna plannen we een vervolg consult ongeveer 3 weken later. Op het vervolg consult bespreken we wat er veranderd is of waar je nog vragen over hebt. Dit proces kan een aantal keer herhaald worden. We bekijken het keer per keer.

Tarieven

Voor ieder consult nemen we 90 minuten de tijd en kost 83 euro per coach sessie. Je hebt geen voorschrift van de dokter nodig.

Er is de mogelijkheid om via payconiq of cash te betalen.

Graag eens langskomen?